Set total wellnessku

Salam.. Pagi Rabu ni saya nak kongsi testimoni diri sendiri lepas makan set total wellness ni..(ESP,Vit-C,B-complex,Vita-Lea. Minggu minggu ketiga makan Shaklee.. Yang bestnya tiap-tiap minggu ada perubahan.. Sangat suka..

Minggu pertama 
Perubahan paling ketara pada rambut.. Dah tak gugur.. Sebelum ni macam2 jalan ikhtiar nak kurangkan rambut gugur.. Pernahlah ambil zinc supplement kat farmasi.. Tapi lagi teruk.. Mulut macam jadi ulser.. Sempat makan beberapa biji je pastu hubby pun suruh stop..

Minggu kedua
 Saya alami healing crisis.. Haha nak bangunpun tak larat.. Badan berangin, pastu rasa loya.. Dan rasa macam darah rendah (macam mana tahu darah rendah?)... Haaaa badan berpeluh2 bila berdiri. Pastu datang pening Mual2 tekak. Dulu2 dah pernah kena.. (agak2 bagus tak healing crisis ni?) Yes.. It is a good sign that your vitamins are natural.. Badan kita bagi tindak balas pada vitamin yang kita makan. Healing crisis ni bukan semua akan alami, bergantung pada individu tu. Detox sekali.. Mungkin badan saya ni banyak sangat radikal bebas agaknya. Bukan main terima je macam vitamin sintetik.  Tapi pada minggu kedua ni anak yang nyusu badan pun ada perubahan.. Anak macam berisi sikit.. Sebelum ni dia tak nak makan pape.. Bagi nasi semua keluarkan.. Buah je yang dia suka.. Badan dia berisi ni belum start makan lagi.. Minum susu umi je.. Dapat vitamin cukup agaknya. Sayapun sukalah.. Peningpun peninglah..vitamin tetap diteruskan.. Boleh dikatakan 4 hari jugalah healing crisis tu. pengambilan air kena banyak.. Sebab susupun banyak keluar..

Minggu ketiga
Badan bertenaga.. Yang paling best anak jadi berselera makan.. Badan diapun naik.. Sampai ada orang tegur anak dah bulat.. Sebelum ni kalau jumpa orang mesti kena tegur, anak makin kurus. Kalau anda, suka tak? Mestilah sukakan.. Apa yang ibu makan dapat bagi kat anak.. Hari ni perubahan pada diri saya sendiri bibir dah tak pucat.. Start pinkish dah.. Kalau tak lesu je.. Vitamin2 ni dapat membantu metabolisme badan sekaligus dapat tambah darah..(pengaliran baik gitu).. Alhamdulillah suka sangat dengan perubahan2 ni.. Saya sebenarnya dah lama nak cari supplement sebab rasa tak cukup zat je sebelum ni.. Bila menyusu lagi banyak nutrien hilang dalam badan.. Tambah2 lagi kalau pengambilan makanan tak seimbang. Memang saya akui kalau dalam seminggu tu berapa kalilah sangat makan ikut piramid makanan tu.. Memang tak cukup. Jadi wajib makan supplemen Shaklee ni.. Makan supplemen bukan bermakna tak perlu makan makanan seimbang tau.. Salah besar tu.. Sayapun sedang usaha kalau boleh tiap2 hari nak sediakan makanan seimbang untuk family.. Tapi dalam masa sama beri yang terbaik untuk diri.. Sangat suka dengan slogan ni " jagalah diri anda agar anda dapat menjaga yang lain" "better you better world"
Bila badan sihat, automatik akan terpancar pada wajah.. Anak sihat mak comel.haha


Jom dapatkan supplemen Shaklee daripada saya hari ini.. 0133570906- ain

You Might Also Like

0 comments