Lemak Oh Lemak

LEMAK OH LEMAK !! | Pernah tak anda cuba berdiet beberapa minggu tapi nak turun 1-2 kg pun susah? Selepas 2-3 bulan, anda give up dan kata ~ Jaga makan pun tak turun, baik aku makan jer.. & anda pun kembalilah ke cara makan yang sama??

Kenapa jadi macam tu? Actually, Tak semua lemak tu sama ~ Ada 3 Jenis Lemak dalam badan kita :

1) Structural Fat

'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.

2) Normal Fat Reserve

'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi spt 'Tangki Tenaga'

3) Abnormal Stored Fat

'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh anda !!

Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda.. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga !!

So... Nampak kan? Bila anda ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ!!

Hanya jika anda teruskan 'perjuangan' untuk membakar itu, barulah Lemak Jenis 3 itu di bakar !! Tetapi, biasanya.. Ketika itu anda sudah pun Give Up dan kembali kepada cara makan yang sama! Hasilnya? Lemak itu akan 'bergumbira' melebarkan sayap-sayap mereka...huhuhu !!

Moral of the story ~ Jom kita 'PERSISTENT' dalam apa jua yang kita lakukan, kerana ramai yang give up bila kita semakin hampir dengan kejayaan !!

- Dr. Malinda

Ok sebagai permulaan berdiet, saya menyarankan setiap daripada kita detoks dahulu segala jenis toksin di dalam badan.

Di dalam Shaklee, ada 2 produk yang boleh membantu badan kita menyah toksin secara semulajadi iaitu;



Herb Lax - Julab lembut membantu pelawasan dan menyingkirkan segala kotoran dari badan. Ia boleh diamalkan 2-3 kali seminggu.














 Alfalfa - boleh diambil setiap hari, selain menyahtoksin, pelbagai khasiat lain lagi iaitu;

18 KHASIAT ALFALFA

1. Mencuci hati, darah dan usus.
2. Mengelakkan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi kelegaan semasa haid untuk wanita.
5. Merawat arthitis.
6. Bagus untuk elergi dan ekzema.
7. Merawat athma.
8. Bertindak seperti kacip fatimah kepada isteri.
9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor.
10. Melawan tumor: alkalikan badan dengan itu membaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
11. Merawat masalah keputihan pada wanita.
12. Menyingkirkan lemak dan kolestrol.
13. Memulihkan urat selepas bersalin.
14. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
15. Meningkatkan stamina seorang suami.
16. Melegakan sembelit.
17. Membuang angin dalam badan.
18. MAMA Milk booster

- permulaan berdiet sangat penting untuk menentukan kejayaan pada akhirnya-

-----
Saya Shaklee Independent Distributor anda berID 867161
Sedia menerima tempahan produk Shaklee samada melalui COD di kawasan USJ atau pos ke seluruh dunia.

Bagaimana cara nak hubungi saya?
SMS, Tel, Whatsapp ke 0133570906

Atau email ke ain_irdina@yahoo.co.uk








You Might Also Like

0 comments