Turun 20 kg dalam masa 4 bulan

Gempar-gempar.. Pengamal tegar ESP berjaya turun 20kg dalam masa 4 bulan.. 

Lepas minum ESP selama 4 bln nie lah hasilnya dr 68kg skg dh 48kg..
ESP mmg best

Semalam group WA Permata Freshie bincang-bincang pasal diet dengan protein.. 
Nak diet kena tahu asas penurunan berat badan.. 

Apa asasnya? Kalori defisit iaitu kurangkan pengambilan kalori harian. Orang kata ambil pil sekian-sekian boleh kurus?? Jangan percaya.. 

Ok, dalam sesi penurunan kalori harian pengambilan protein mesti dititik beratkan. Sebab apa??? 

'Protein bagus supaya tidak berlaku protein degradation daripada otot semasa berdiet, sebab tu ada certain orang dapat gout masa berdiet disebabkan masalah nilah, protein boleh juga tingkatkan metabolisme sebab otot dah kental gitu tak menggeleber, jadi lemak susah nak replace tempat tu bila dh kurus nnti- Itu ikut medical. 

Sebab tu digalakkan makan kerap tapi jumlah yang sikit, kurang lemak dan karbo supaya metabolisme badan meningkat

Skip meal memang tak boleh sebab metabolisme jadi rendah sebab badan terima signal yang kita tengah starvation.
Jadi kita replace meal.'(daripada Doktor Munirah)


Ada yang diet dapat GOUT???? Ooooohhhh nooooo.. 

Patutlah kakak kita ni boleh turun 20kg.. Amalkan protein ESP.. Pengambilan protein dalam diet harian mampu memelihara otot.. Badan tak kecut, lemak hilang.. 
Dietpun bukan YOYO-DIET. Habis diet berat naik 2kali ganda sebab metabolisme dah turun. 

Ok...anda ibu menyusu dan nak turunkan berat badan?? Saya syorkan ESP ni.. 

Harga? Murah sangat-sangat.. Tahan 2 bulan... 
Apa-apa boleh roger; 
-------
Ummu Ainan
Shaklee ID 867161

You Might Also Like

0 comments