Kesan Sampingan Shaklee

Haaa apa pula ceritanya ni?? Shaklee ada kesan sampingan?

ESP dan Alfalfa

Begini alkisahnya, pelanggan saya ni ambil Shaklee ESP, Alfalfa dan GLA khas untuk kulit sebab tak lama lagi nak menunaikan umrah. Tapi lepas seminggu dua amalkan suplemen ni jadi kurang makanlah pula. Kenapa ni?? Makin kurus pula nanti. hehe. 

Kalau yang nak kurus tu bonuslah kan. Senang cerita, ESP ialah protein ringkas yang memang buat jadi kenyang dan tahan lama di perut. Sebab ia rendah glisemik indeks. Pelepasan gula dalam darah perlahan-lahan. Lain pula ceritanya kalau makan berat macam nasi lemak tu. Tinggi glisemik indeks. Makan jadi mengantuk dan cepat lapar sebab pelepasan gula dalam darah cepat dan tak tahan lama.

Bagi yang nak diet atau kuruskan badan sesuai sangatlah amalkan Alfalfa dan ESP ni. Alfalfa pula tinggi fiber, memang bagi kesan kenyang juga. kalau tak nak kurus, lepas ambil ESP dan alfalfa makan macam biasa jangan kurangkan jumlah meal harian. 

Saya dulupun pernah alami situasi ni. Mula-mula amal ESP pelik kenapa berat makin turun hehe sampaikan kurus kering. Lama-lama baru perasan 'laaaa lupa nak makan'. Sebab lepas shake2 ESP dengan Fresh Milk memang kenyang sampai tengah hari. Memang turunlah berat sebab nilai kalori harian menurun. 


Nak Kurus? 

BOLEH

Ambil set ni 
ESP, Alfalfa, Lecithin.


Nak Order?? 
Pun boleh

Hubungi 
Tuan Nurul Ain 

Pengedar sah Shaklee anda, ID 867161

Telefon - 0133570906


You Might Also Like

0 comments