Cara cuci muka yang betul (Kulit Cantik)

Hari ni UA share cara cuci muka dengan betul untuk mendapatkan hasil kulit cantik tanpa menambahkan risiko-risiko yang tidak diingini. Nak guna pencuci muka apa ye?Haaa ni dia Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser.

                  

Guna dua jari sahaja dan urut membentuk bulatan. Jangan tekan terlalu kuat kerana ia akan menggalakkan pertumbuhan jerawat. Jadi perlahan-lahan sahaja ye sebab tu guna hanya 2 jari.

       
Sebelum muka dicuci, pastikan jari jemari hendaklah dibersihkan terlebih dahulu. Kemudian barulah apply sedikit sahaja pada wajah. (Kalau ikut staf Shaklee hari tu ajar picit pada jari sikit je, tapi kalau di spa katanya tak galakkan apply pada jari, tapi apply pada muka terus). Apa-apapun tak kisahlah janji guna sikit je hehe. Jangan banyak-banyak, membazir.. 
          

Kalau ikutkan teknik basic menggunakan produk muka kena ada sekurang-kurangnya 3 benda ni; 

1) Pencuci muka
- membersih sehingga ke dalam sel kulit

2) Toner 
- menyegarkan wajah mencuci kotoran dan sel-sel mati yang ada pada kulit

3) Pelembab
- kalau pelembab Nutriwhite ni dia bagi nutrien kepada kulit bukan hanya melembab (pernah dengar pasal produk dalam TV yang harga ribuan ringgit Malaysia tu?? Mereka letak nutrien untuk galakkan sel-sel kulit baru keluar). Haaa lebih kuranglah konsep pelembab Nutriwhite ni. 

Tapi untuk entry kali ni UA tak nak sebut pasal set basic Nutriwhite sangat tapi nak cerita dan tunjuk demo cara cuci muka sahaja. 

Gentle Deep Foaming Cleanser


Pencuci muka tu membersih hingga ke dalam kulit. Memang bersih lepas guna. Hanya picit sedikit sahaja akan hasilkan buih halus luar biasa. Tahan sehingga 8 bulan tempoh penggunaan.
Semua orang nak cantik secara semulajadikan? UA pun baru tahu rupanya bukan melalui pemakanan sahaja tapi luaranpun kenalah jaga supaya kulit kita kekal, sihat, cantik, berseri-seri.
Nak order?
Hubungi UA
Ummu Ainan (Tuan Nurul Ain)
0133570906
Kawasan COD, USJ, Stadium Melawati Shah Alam, TTDI Shah Alam


You Might Also Like

1 comments

  1. Ooo.cmtu caranyer.. kdg ada stgh org guna byk sabun pncuci. Xpuas klau buih x byk..hihi

    tq ain.

    jmput dtg blog ayu

    www.bidadarigojes.blogspot.com

    ReplyDelete