Pages

Friday, March 6, 2015

10 TIPS LANGSING DENGAN MUDAH

Anda pasti inginkan bentuk badan yang memikat, pinggang yang ramping, ikuti 10 tips berikut:

10 TIPS LANGSING DENGAN MUDAH. ANDA PASTI TERUJA MENGETAHUINYA.

1) Amalkan snek di antara waktu makan.

snack-three-o-clock
Makan pada jam 3-4 petang

“Anda harus makan makanan ringan yang mengandungi protein pada jam 03:00-4:00 petang. Ambil snek berprotein, sekeping keju rendah lemak , atau badam dengan epal organik .  Pastikan anda tidak meninggalkan snek ini. Ia penting untuk meningkatkan metabolisme dan seimbangkan gula dalam darah. Semakin rendah kadar gula di dalam darah, semakin rendah kadar insulin di dalam badan dan mengakibatkan badan menyimpan lemak di bahagian tengah (perut-belly fat) anda. Makan setiap tiga hingga empat jam akan mengekalkan gula dalam darah anda,  tetapi ramai orang cenderung untuk makan lima atau enam jam antara makan tengah hari dan makan malam tanpa makan apa-apa pertengahan waktu tersebut. "

-Natasha Turner, doktor Naturopathic, pengarang The Hormone Diet

2) Senaman pertukaran bola

Lakukan senaman ini 3 kali seminggu.

Baring dan luruskan kaki dengan tangan di kepala anda. Mulakan dengan meletakkan bola di bahagian atas kepala. Ambil bola dengan tangan dan ambil bola tadi dengan menggunakan kaki iaitu bawakan kaki ke dada dan peluk bola dengan rapatkan kedua-dua buku lali. Luruskan kaki dan bawa kembali ke atas dan ambil dengan tangan dengan mengangkat sedikit kepala, dada ke hadapan. Ulang pertukaran bola dari kaki ke tangan sebanyak 10-12 kali. Lihat contoh di video tersebut.

Lihat video

3) Gula sifar

Ambil makanan yang rendah gula atau gula sifar. Ia memelihara kadar insulin yang rendah dan mengekalkan tahap glucagon yang tinggi. Glucagon ialah sejenis hormon yang bertindak mempertahan perut rata. Apabila insulin rendah, Glucagon akan dirembeskan untuk memecahkan lemak.

4) Kunyah
 

Kunyahan yang lama ialah tips mengelakkan kembung. Kunyah makanan sehingga seperti sos epal di dalam mulut anda . Penghadaman bermula di dalam mulut , dan tanpa mengunyah dengan betul , makanan tidak dicerna dengan baik . Lebih baik penghadaman bermakna kurang gas dan kembung . Perut tidak kembung, secara automatik akan kelihatan kempis.


5) Jaga pemakanan, Senaman Kardio, Bina otot, Senaman abdomen
 
Pertama, anda mestilah mengawal pemakanan dan kira jumlah kalori setiap hari. Kalori masuk mestilah lebih rendah daripada kalori keluar. Kedua, lakukan senaman kardio iaitu senaman khas untuk seluruh badan. Yang ketiga ialah bina otot dan akhir sekali senaman khas bahagian abdomen. Apabila anda lakukan keempat-empat langkah ini, anda akan kehilangan 1-2 paun seminggu. Ambil masa 30-60 minit sehari untuk menyediakan makanan berkhasiat. Luangkan 20 minit sehari tiga hingga lima kali seminggu melakukan kardio . Luangkan 15 minit sehari tiga kali seminggu latihan kekuatan . Akhir sekali , menghabiskan 5 minit sehari tiga kali seminggu melakukan senaman abdomen.

6) Bertukar kepada garam semulajadi
 

Garam semulajadi seperti garam bukit mengandungi Sodium yang rendah. Sodium yang tinggi akan meningkatkan perut kembung. Kurangkan penggunaan kicap di dalam makanan kerana ia mengandungi Sodium yang tinggi.
Anda mungkin boleh bertukar kepada garam bukit Halagel.

7) Saiz hidangan

Ambil bijirin penuh dan amalkan lemak Mono tidak tepu seperti minyak zaitun setiap hari. Orang yang makan bijirin penuh akan kehilangan lemak perut lebih mudah dan perut akan lebih mudah langsing

8) Bergembiralah

Kemurungan seringkali dikaitkan dengan lemak di bahagian perut. Ambil masa anda dan nikmati setiap detik dengan rasa bersyukur dan sentiasa ceria. Jika anda stress atau down, segeralah berjumpa dengan doktor anda.

9) Ambil minuman Protein 


Menurut kajian The Journal of Nutrition, individu yang  mengamalkan minuman Protein dalam diet harian mampu menurunkan berat badan dan mengurangkan inci perut.

10) Minum air kosong cukup


Air kosong meningkatkan kadar metabolisme badan. Mengambil air yang cukup membantu badan membakar lebih kalori. Bukan sahaja anda lebih mudah menurunkan berat badan, malah mendapati pinggang lebih ramping.


----------------------------

Review produk

ESP merupakan minuman protein yang bebas Laktosa, tiada pemanis tiruan, dan rendah lemak.
Add caption


ESP mengandungi Glisemik Indeks yang rendah.
Tindak balas glisemik menerangkan kesan makanan terhadap gula dalam darah. 
Pengambilan karbohidrat menyebabkan gula dalam darah meningkat mendadak dan akhirnya menjunam. Anda akan berasa lebih cepat lapar, letih dan pemarah selepas itu. Pengambilan karbohidrat yang tinggi tidak membantu anda untuk mendapatkan bentuk badan menawan malah menambahkan lagi lemak sedia ada. 

Walau bagaimanapun , apabila kajian ke atas individu yang mengambil 1 hidangan ESP iaitu 110 kalori, perbezaan keputusan yang amat ketara . Gula darah tidak meningkat mendadak , juga tidak menjunam. Malah, ia kekal dan kesannya berpanjangan sehingga berjam-jam. Keseimbangan semulajadi berlaku dan keseimbangan metabolik terhasil. Anda lebih mudah mendapat bentuk badan idaman tanpa skip snek antara waktu makan. 


DAPATKAN ESP ANDA SEKARANG!!!

BELI 6 PERCUMA 1 

ATAU

BELI 2 DISKAUN 5%

Hubungi Tuan Nurul Ain binti Tuan Ismail - 0133570906
No comments:

Post a Comment