BANYAKNYA BEKAS PLASTIK FREE


 

Entri malam ini pasal bekas plastik FREE. Ceritanya begini, semua bekas ini saya tidak perlu beli apapun barangan atau produk tertera. Tetapi saya pergi kedai buah yang saya selalu pergi tu. Macam biasa, epal hijau 8 biji RM10 jadi pilihan saya. 

Semasa tengah pilih buah, tauke kedai tengah pening mana nak letak bekas plastik percuma ni. Bila saya pergi bayar, tauke tu 'offer'. 

'Akak nak tak bekas ni?' 

Saya balas 'nak bagi FREE ke?'

Tauke, 'angkat sajelah kak'

Saya, 'Boleh ambil yang mana?'

Tauke, 'Ambil saje yang mana akak nak'.

Sayapun ambil 2 bekas tutup hijau dengan botol air coffee mate tu. Tiba-tiba pekerja kedai tu 'offer' lagi. 

'tu kak, buat bekal roti anak sekolah'

'kalau yang ni tak boleh ambil 1, nanti berebut. Bolehke ambil 2?'

Tauke 'angkat saja'. 

Tauke siap bagi plastik baru nak masukkan bekas ni semua kemudian pekerja kedai masukkan lagi 1 botol Nescafe' 

hehehe Alhamdulillah. Dari dalam kereta suami menjeling sahaja isterinya. Kata nak beli epal dengan roti sahaja. Tapi plastik lebih semacam sahaja. 

Wanita.. Wanita... Bekas plastik FREE pun suka. Kalau jenama Tupperware entah-entah melompat.. Haiih. 

Malam ni ada kenalan offer nak bagi branded bag prelove FREE pula. Kecil tapak tangan, nyiru saya tadah ni haaa..

You Might Also Like

3 comments