Pages

Friday, August 7, 2015

MANFAAT UTAMA OMEGA GUARD


 


Asid lemak - Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya daripada makanan. Omega-3 asas daripada tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.Mencegah penyakit saluran darah dan strok -  DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah., melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosklerosis, myocardial, infarction dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori - DHA ialah nutrien utama untuk otak, saraf dan retina. ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan  pendengaran dan mencegah migrain. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega-3 EPA dan DHA.
Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaik alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (Lupus Erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

Menentang Kanser - Kajian menunjukkan bahawa Omega -3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga meningkatkan enterogastitis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk lebih berfungsi dengan lebih efektif.

Memelihara fungsi sendi (Arthritis) - Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah Arthritis, memelihara fungsi sendi dan gout dengan efektif.


Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kembimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.No comments:

Post a Comment