Sunday, December 13, 2015

SUPLEMEN SAKIT GIGI

suplemen shaklee
Petua sakit gigi


Anda sakit gigi?

Di sini ada petua iaitu 'home remedies'. Pemulihan tanpa ubat. Bukan bermakna anda tidak perlu jumpa doktor gigi, tetapi boleh cuba dahulu petua sakit gigi berikut terutama ibu hamil. Ada rawatan gigi hanya boleh diambil selepas bersalin. Antibiotik juga tidak semua dapat diambil. bertahanlah ya wahai ibu. 

Tips ini saya peroleh semasa travel di Itali baru-baru ini. Kejadiannya, ada satu malam tu saya tidur tanpa gosok gigi sebab penat sangat. Paginya gigi mula berdenyut. Amalan saya sebelum ini kalau gigi dan gusi mula menunjukkan jangkitan kuman, saya akan gosok gigi sampai berdarah. memang sental habislah gusi tu. Tapi apa yang berlaku selepas itu? Tiba-tiba gusi pula bermasalah. Pipi menunjukkan pembengkakan. Sedih. Sudahlah jauh di tempat orang. Pergi farmasi, hanya boleh ambil Paracetamol sahaja. Antibiotik jauh sekali. 

Cari Listerine. Tidak juga surut. Kumur dengan air garam. Sakit hilang tetapi pipi tetap bengkak. Sampailah jumpa seorang kawan ni, beliau sarankan ambil Garlic dengan dos yang tinggi. Dahlah garlic saya dah habis. beliau bagi 10 biji. Malam sebelum tidur ambil 5 biji, alhamdulillah dengan izin Allah esoknya bengkak pipi mula surut. 

Bagaimana garlic membantu surutkan bengkak?

 Sifat garlic itu ialah antibiotik, anti fungus anti virus semulajadi. Antibiotik sebenar ibu mengandung tidak boleh ambil, jadi perlukan antibiotik semulajadi untuk hilangkan bengkak. 

Ada kesan juga disebalik pengambilan Garlic pada dos yang tinggi ini, anda akan mengalami pening kerana garlic bertindak mencairkan darah, gabungan Vita-Lea, Vita-C dan B-Complex sangat perlu untuk naikkan semula tekanan darah anda. Jadi, sebelum anda cuba-cuba makan sendiri pastikan konsult saya dulu ye. 

Ok, bagaimana pula kalsium diperlukan untuk merawat sakit gigi? 

Kesihatan kita bergantung kepada nutrisi harian. Jika tidak cukup salah satu nutrisi contohnya kalsium, ia akan memberi kesan kepada gigi dan tulang. Salah satu faktor sakit gigi berpunca daripada kekurangan kalsium. 

Jadi, pastikan anda mengambil jumlah kalsium yang cukup setiap hari samada daripada produk tenusu atau tambah dengan suplemen Ostematrix. I.Allah sakit gigi tidak akan berulang lagi. 

Selamat mencuba. Sebelum ambil, pastikan dapat konsultasi dahulu ye. 

Nak order, hanya Whatsapp Ain:

0133570906
0133570906
0133570906


No comments:

Post a Comment