PINJAM BUKU DI PERPUSTAKAAN AWAM KAMPUNG RAJA

Hari ni ada aktiviti kanak-kanak di library awam Kampung Raja, Besut. 



Aktiviti hari ni buat ikan kertas. Sampai sampai dah mula. Jam 10.10 pagi lebih kurang kami sampai. 


Ok.. instructor dah mula ajar anak-anak. Ralit tu. Seronok semua. 

Si kecil pun nak baca buku juga. 

Ikan kertas dah siap.

Kakak-kakakpun nak posing juga. 


Yeaaa ikan abang dah siap. Tekun ni ikut cikgu ajar. 
Terjumpa manual origami ni dalam majalah. Cuma lain sikit je. 



Jadual aktiviti kanak-kanak sepanjang cuti sekolah. 


Cerita pasal nak pinjam buku, ingatkan kena ada gambar macam dolu-dolu. Rupanya sekarang online sahaja. 

Klik klik klik. Selesai. PERCUMA pula tu. Kad pustaka tu pakai IC sahaja. Kalau nak kad juga baru bayar RM2. 


Terus pinjam buku. 1 penama dapat pinjam 4 buah. Seronok sangat. 


Hari ni kan. Terasa macam nak demam, tak demam. Full moon ni katanya parasit aktif dalam badan. Saya dah telan 5 biji pagi tadi. Alhamdulillah bertahan. Cumanya tak boleh terlalu aktiflah. Kena rest juga. 

Musim tak menentu ni, Garlic perlu dibawa ke mana mana. Sebagai antibakteria, antivirus, antibiotik semulajadi. 

Nantikan entri seterusnya ya. Hari-hari percutian di kampung halaman. 

You Might Also Like

0 comments