Wednesday, January 4, 2017

PENUAAN SECARA SIHAT

Tampak Muda, Rasa Muda, Lebih Lama.

Pernah dengar tagline iras-iras macam tu? Saya sekolah menengah dulu selalu dengar. Nampak muda, rasa muda, jadi muda. 

Waktu kita muda kita tak tahupun nikmat jadi 'muda' tu macam mana. Sebab kita belum rasa lagi tua. 

Bila dah meningkat usia baru kita perasan bila mana badan-badan kurang fungsinya. Itulah yang dimaksudkan dengan penuaan. 

Penyakit mula menyinggah, berat susah nak turun, Diabetes, Darah tinggi, Masalah jantung, yang paling merisaukan Kanser. 

Tahu tak bagaimana penuaan ni berlaku? Ia bermula daripada peringkat sel. Setiap hari sel badan kita akan rosak. Kita takkan perasan sehinggalah pelbagai penyakit menyinggah. Kerosakan sel lebih serius apabila terdedah kepada radikal bebas. Radikal bebas boleh merosakkan komponen sel seperti DNA, dan boleh merangsang keradangan, lantas mengakibatkan penuaan sel. 

Tetapi, dengan makanan tambahan yang tinggi antioksidan Polyphenol dan Resveratrol, ia mampu menentang radikal bebas yang merosakkan sel. 

Kajian makmal turut menyarankan bahawa polyphenol yang dihasilkan dari campuran anggur muscadine, polygonum cuspidatum, lobak ungu dan Elderberri eropah mampu:

• Membantu sel anda untuk melindunngi serta membaiki DNA dan menentang radikal bebas
• Memperlahankan pembentukan protin perosak AGE yang mendorong kepada penuaan sel
• Membantu merangsang kesihatan telomere yang melindungi kromosom

 Penuaan tidak dapat dielakkan tetapi dengan amalan pemakanan sihat, mampu melambatkan proses penuaan. Vivix Shaklee dirumuskan khas untuk melambatkan proses penuaan di peringkat sel. 

Bulan ni promo Vivix beli 6 PERCUMA 1 atau beli 2 5% diskaun. Boleh rembat untuk melambatkan penuaan. 

Awet muda dan sihat gitu.. 

No comments:

Post a Comment