Thursday, July 27, 2017

Saranan Shaklee

Kami berpendapat kesihatan yang baik adalah perkara yang paling berharga di dunia. Tanpanya, semua perkara lain menjadi tidak bermakna. Kerana itulah setiap bahan yang dimasukkan ke dalam botol Shaklee telah dicipta untuk menjadikan anda lebih sihat. Dan kerana ia terbukti, anda pasti tidak sabar untuk bercerita kepada keluarga dan rakan mengenainya.

Di Shaklee, kami adalah penyokong tegar gaya hidup sihat, termasuk pilihan makanan yang sihat, suplemen yang bijak, dan senaman yang kerap - selama lebih 100 tahun!

Dan kami sangat berbangga dapat menerbitkan Kajian Pemakanan Suplemen Shaklee [Shaklee Dietary Supplement Study], satu kajian unggul pertama seumpamanya yang menyokong potensi manfaat suplemen dalam jangka panjang di kalangan populasi pengguna unik.

Saranan Shaklee


Shaklee amat menekankan kesihatan. Antara saranan Shaklee ialah makan secara sihat, bersenam dan capai berat yang sihat, suplemen secara bijak. 


Makan secara sihat. 

Pelan pemakanan sihat termasuklah pilihan menyihatkan yang menekankan kepada pengambilan buah-buahan, sayur-sayuran, bijian penuh, dan produk susu.


Bersenam dan capai berat yang sihat. 

Jadikan aktiviti fizikal yang kerap dan teratur sebagai komponen utama program pengurusan kesihatan untuk menggalakkan kesihatan dan kekesejahteraan menyeluruh dan megurangkan risiko penyakit kronik.


Suplemen secara bijak

1) Suplemen multivitamin/mineral yang komprehensif dan seimbang sekurang-kurangnya 450mg Kalsium dan Vitamin D adalah memadai dan munasabah

2) pastikan mengambil Protein yang mencukupi setiap hari; ia adalah bahan pembina paling asas untuk mengekalkan tenaga dan kulit yang sihat. 

3) Tingkatkan pengambilan asid lemak Omega 3, EPA dan DHA, yang dikaitkan dengan pengurangan risiko penyakit kardiovaskular serta memperbaik tindak balas metabolik dan keradangan. 

4) Nutrien antioksidan membantu melindungi sel-sel tubuh daripada penuaan, jadi pastikan anda mengambil antioksidan seperti Vitamin C, Vitamin E dan beta Karotena.

5) Pastikan pengambilan vitamin B yang penting seperti asid folik, vitamin B-6 dan B-12 untuk membantu melindungi DNA dan menyokong penuaan sihat. 

6) Akhir sekali, dapatkan nutrisi probiotik untuk menyokong penghadaman yang sihat dan fungsi imun.

No comments:

Post a Comment