Friday, October 27, 2017

Badan Anda Perlukan Protein1. Pertumbuhan dan pembesaran 
Image result for adolescent

Nutrisi penting untuk tumbesaran kanak-kanak, remaja dan ibu hamil ialah Protein. Protein membantu membina sel, menyokong sistem imun dan memainkan peranan penting termasuk dalam memeberikan kilauan rambut, kulit lembut dan kuku yang kuat. Protein dan komponen asid amino berfungsi sebagai hormon, enzim dan pengangkutan nutrisi. 


2. Tenaga berpanjangan 
Image result for sustained energy

Minuman tenaga dan kafein hanya bertahan sebentar. Namun, mengambil Protein yang cukup membantu anda untuk kekal bertenaga kerana memerlukan masa yang lebih lama untuk dipecahkan, menyediakan sumber tenaga yang berkekalan supaya anda boleh lakukan lebih banyak aktiviti dalam sehari dengan penuh semangat .
3. Mengawal berat badan
Image result for weight management
Diet Protein tinggi penggalakkan penurunan berat badan berbanding dengan diet Protein lebih rendah kerana peranannya dalam memberikan rasa kenyang . Kajian juga menunjukkan bahawa mencapai berat badan yang sihat dan mengekalkan berat itu dapat membantu menambah umur yang sihat dalam hidup. 
4. Kesihatan Tulang
Image result for bone health
Selain kalsium, banyak nutrisi lain diperlukan untuk kesihatan tulang termasuk Protein. Banyak penemuan menunjukkan bahawa pengambilan Protein yang tinggi dikaitkan dengan mengurangkan kadar kehilangan kepadatan tulang, ketumpatan mineral tulang yang tinggi dan mengurangkan risiko patah.
5. Kesihatan otot
Image result for muscle health
Kehilangan jisim otot berlaku dengan penuaan dan ini mungkin tidak disedari kerana ia mungkin disembunyikan oleh peningkatan yang sama dalam lemak badan. Ini boleh mengakibatkan kehilangan otot kronik di kalangan orang tua yang berusia lebih dari 60 tahun dan lebih-lebih lagi bagi mereka yang berumur 80 tahun. Menggabungkan pengambilan protein yang mencukupi dapat membantu meminimumkan atau melambatkan proses ini.
6. Kesihatan kardiovaskular
Image result for cardiovascular health
Kajian prospektif selama 20 tahun mendapati bahawa mereka yang diet rendah karbohidrat tinggi dalam lemak atau protein berasaskan tumbuhan mempunyai risiko penyakit jantung yang lebih rendah sebanyak 30% berbanding mereka yang makan karbohidrat tinggi, diet rendah lemak. Oleh itu memasukkan protein berasaskan tumbuhan dalam diet membantu mengurangkan masalah kardiovaskular dan membantu mengekalkan dan memperbaik fungsinya
Image may contain: 4 people, child and drink 

Jadikan ESP sebagai salah satu sumber terbaik keluarga anda.

ESP memberikan tenaga yang berterusan, berasaskan Protein Tumbuhan yang berkualiti tinggi.
  • Membekalkan 14gram protein berasaskan tumbuhan.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 - nilai tertinggi protein keterhadaman dan protein paling berkualiti. 
  • Mengandungi 9 Asid Amino
  • Tinggi dengan Kalsium
  • Tanpa kolesterol
  • Non-GMO
  • Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol *
*Jumlah Protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah ialah 25gram sehari

No comments:

Post a Comment