MLM = Head Hunting

Ramai salah faham.. Sebab rata2 MLM memang kena cari orang bawah.. Lepas tu cari lagi.. Lagi lagi dan terus mencari..

Dalam Shaklee kalian tak perlu buat semua tu.. Apa yang perlu buat? Mantapkan base bisnes, bukan base tak ada, terus cari tiang, buat dinding, lama2 runtuhlah bangunan yang kita nak buat..

Contoh saya bagi 'anak' Shaklee saya bagitahu siap2 dia tak suka kalau kena cari orang.. Haaaa sayapun tak suka.. Kalau orang kejar saya, sayapun lariii hehe esp orang insurans.. Sebab saya rimas..

Apa yang perlu buat?? Bina empayar bisnes sendiri.. Cari seramai yang boleh customer.. Jual barang, bukan jual orang atau cari orang.. Tapiiiiii sampai satu tahap, orang yang akan datang kepada kita tanpa kita caripun contoh 'akak, macam mana nak jadi ahli?'..

Haaa dekat sinilah peranan kita bantu mereka register.. Modal serendah RM65 sebagai pendaftaran ahli.

Dan jika new member tu minat nak bisnes, ajar sebagaimana yang kita buat.. Tak perlulah bersusah-susah kejar orang ke sana ke mari.. Letihhh..

Kalau tak minat bisnes? Takpe, tak ada masalah boleh jadi pengguna seperti biasa. Tiada halanganpun, ia hak individu..

Tiada risiko sorok stok bawah katil, tiada risiko hutang piutang dengan bank sehingga puluhan ribu..

Ramai juga yang join MLM sebab dijanjikan harapan duit beribu-ribu, kertea mewah, serba serbi mewah..tapi dengan syarat, keluarkan modal sekian2, dan kemudian cari orang lain untuk keluarkan modal sekian2.. Begitulah hingga akhirnya.

Jangan mudah terpedaya, tak ada kerja mudah atau jalan pintas untuk berjaya.
Dalam Shaklee, modal RM65 tu boleh lahirkan individu2 yang hebat pendapatan sehingga 6angka setiap bulan..

Tapi ada satu syarat, syaratnya kita mestilah punya hati yang kental, tak kenal erti putus asa.. Sentiasa berusaha.
Itu je modalnya..

Saya sendiri dah banyak lepas dalam Shaklee ni;

1) CASH BONUS
2) CAR BONUS
3) INCENTIVE PROGRAMME (melancong dengan Shaklee

Modal saya dulu hanyalah RM75(sebab pos).. Sekarang dah 4 angka yang stabil i.Allah akan ke 5 angka tak lama lagi..

Selebihnya saya hanya sharing sharing sharing dan 'anak cucu cicit' di bawah susur galur saya dah lebih 40orang..
TIADA ISTILAH CARI ORANG.

Dan 'anak' Shaklee yang sebelum ni memang bagitahu tak nak cari orang tu dah bagitahu nak 'beranak' seorang.. 'Anak sulung'.. Hmmm manisnya hasil..

Jika anda berminat dengan bisnes Shaklee boleh hubungi saya terus untuk consultation percuma dan anda akan diguide ke dalam group tertutup saya khas untuk distributor yang register di bawah saya..



P/S: jangan mudah tertipu dengan janji2 manis skim cepat kaya, tunjuk duit banyak macam gambar di bawah..

---------
Tuan Nurul Ain binti Tuan Ismail
0133570906
Shaklee ID 867161

You Might Also Like

0 comments