Pages

Tuesday, April 21, 2015

USAH BEBANI HATI ANDA

Hati Manusia


Berdasarkan fakta yang dikeluarkan oleh Yayasan Hati Amerika, penyakit hati menyerang kira-kira satu daripada 10 rakyatnya. Di Malaysia pula, 1 per 20 penduduk di negara ini dikesan menghidap penyakit berkaitan hati. Antara faktor-faktor yang dikenalpasti menjadi punca ialah makanan berminyak, makan lewat malam, kurang bersenam dan merokok.

Berbicara mengenai penyakit hati, ia merupakan satu aspek dalam penjagaan kesihatan yang tidak disedari ramai orang kerana kurang ditekankan tetapi amat penting untuk tubuh yang sihat. Dengan 500 peranan, fungsi hati termasuklah menapis, menyahtoksik darah, protein, membantu dalam pembekuan darah, menyimpan sesetengan vitamin, mineral, mengawal atur hormon dan pelbagai fungsi lagi.

Selain itu, fungsi hati yang sangat hebat ialah membantu menentang jangkitan mikroorganisma yang menjadi punca penyakit, membantu menyingkirkan bakteria dari dalam darah melalui hempedu yang memainkan peranan utama dalam proses detoksifikasi dengan memetabolismekan dan memisahkan dadah, alkohol dan pelbagai toksin alam sekitar yang diserap tubuh.

Pendek kata, hati perlu diberi nutrien yang baik untuk terus berfungsi dengan cemerlang dalam menukarkan makanan kepada tenaga. Caranya ialah dengan mengamalkan gaya hidup sihat Shaklee agar sistem imun anda dan organ hati tetap kuat sehingga dapat melawan mikroorganisme penyebab penyakit.


DTX Complex dan Nutriferon

Liver Aids Program Shaklee menawarkan gabungan DTX Complex untuk penjagaan hati dan Nutriferon yang ekslusif hanya di Shaklee untuk meningkatkan sistem imunisasi semulajadi diri.

HATI SIHAT SECARA SEMULA JADI

Kandungan utama DTX Complex ialah ekstrak biji benih pokok milk thistle yang berupaya menyokong badan dalam menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. Ia juga mengandungi ekstrak Schizandra (jenis buah beri), Cendawan Reishi (herba yang kaya dengan antioksidan), dandelion, kunyit serta articok(herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu).

Manakala Nutriferon berupaya meningkatkan Interferon (protein yang dihasilkan dan dibebaskan oleh sel perumah sebagai tindak balas kehadiran pantogen seperti virus, bakteria, parasit atau sel barah) semulajadi badan dan sekaligus menguatkan tindak balas imun badan.

Nutriferon merupakan adunan empat ramuan botani ini iaitu ekstrak biji labu (Cucurbita moschata) yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon; biji  Plantago (Plantage Asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun; bunga Safflower (Carthamustinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih dan kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

Mencegah lebih baik daripada merawat. Begitulah juga dengan pengambilan DTX Complex dan Nutriferon ini. Simpan dan bawa ke mana sahaja umpama perisai kesihatan diri.


Order DTX Complex SEKARANG pada harga PROMO, BELI 4 BOTOL TETAPI BAYAR PADA HARGA 3 BOTOL. Hubungi saya TUAN NURUL AIN 0133570906, Product Trainer anda.


Nota: Nutriferon Jun 2015 akan muncul di Malaysia

No comments:

Post a Comment