Monday, April 4, 2016

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2016

 

Berita baik untuk semua, promosi Omega Guard kini KEMBALI!! Pembelian 6 botol anda akan mendapat 7 botol. Expiredpun lambat lagi. November 2017. 

Bukan itu sahaja, terdapat 1 lagi PROMOSI APRIL iaitu Sustained Release Vitamin C. Pembelian 6 botol anda akan mendapat 7 botol. Pakat-pakat dengan rakan dan jiran taulan untuk dapatkan harga promosi ini. Expired Vitamin C Jan 2017.

 

Alaaa banyak sangatlah kalau kena beli sampai 6 botol ni.. 

Jangan risau, kami juga menawarkan kepada anda pakej BELI 2 botol dapat 5% diskaun harga. 

 

 

Jadi, kenapa bayar lebih jika anda mampu lakukan penjimatan LUAR BIASA ini. 

Inilah masanya!!!

Whatsapp order anda kepada:
0133570906
0133570906
0133570906

Tuan Nurul Ain 

Monday, March 28, 2016

SET KEHAMILAN SHAKLEE



Assalamualaikum selamat pagi. Dah lama tak bersiaran di laman sesawang ni kan. Pagi ni nak share tentang set kehamilan Shaklee. Memandangkan saya sendiri hamil nak masuk 39 minggu esok, saya share serba sedikit kenapa ibu-ibu perlu ambil set kehamilan Shaklee ni. 

1) ESP 
  • memastikan pertumbuhan bayi yang normal
 2) Vitamin C
  • Merangsang penyerapan zat besi dan asid folik
  • penghasilan kolagen untuk pertumbuhan otot, tulang dan tulang rawan
  • Meningkatkan sistem imun ibu
3) Vita-Lea Iron Formula
  • komponen penting dalam Hemoglobin
  • Sel darah merah diperlukan untuk membawa Oksigen kepada bayi
  • Kekurangan zat besi - Anemia
  • Zat besi tidak mencukupi - kelahiran bayi pra matang
4) B-Kompleks
  • Perkembangan otak bayi
  • perkembangan motor sensor bayi
  • Meningkatkan fungsi saraf
  • Mencegah kecacatan tiub neural
  • mencegah kencing manis
  • Mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
5) Ostematrix 
  •  Kalsium penting untuk membina dan menghasilkan tulang yang kuat
  • Mencegah krem sepanjang kehamilan
  • Mencegah kerosakan gigi
6) Omega Guard
  • Otak bayi mengandungi 70% dan otak dewasa mengandungi 60% daripada asid lemak Omega 3 - DHA dan EPA. 
  • Perkembangan otak bayi
  • Penglihatan awal bayi
Bila perlu mulakan set kehamilan Shaklee?
  • pada saat anda merancang untuk hamil. 
Jika anda ada sebarang pertanyaan lanjut bagaimana cara pemakanan set kehamilan ini, boleh Whatsapp terus saya, 
 
Ain 
0133570906
 

Sunday, March 20, 2016

PROMOSI SHAKLEE MAC 2016


Promosi ESP yang ditunggu-tunggu kini datang lagi.. 

Belian 6 tong akan dapat PERCUMA 1 tong. Bukan itu sahaja, PERCUMA KEAHLIAN. 

Anda layak terima BONUS MAC 5% pada mid April depan. 


Mantapkan promosi ni. 


Rebut peluang keemasan bersama kami di Permata Jutawan. 

Whatsapp order; 

Wednesday, February 17, 2016

SISTEM PERTAHANAN BADAN MANUSIA


Sistem pertahanan badan manusia terbahagi kepada 2:-

1) Sistem pertahanan yang pertama
2) Sistem pertahanan yang kedua



๐Ÿ‘‰๐Ÿฟkulit - halang patogen cth:- jika berlaku pencemaran udara, jika patogen yang hadir tidak terlalu kuat. Kulit kita akan bunuh Patogen tu. Sebab tu elakkan pakai produk tinggi chemical nanti pertahanan kulit hilang, senang kena penyakit.


๐Ÿ‘‰๐Ÿฟ membran mukus - jika kulit tidak mampu membunuh Patogen, sel mukus kita akan perangkap Patogen daripada masuk paru2.. Jika patogen banyak sangat, membran mukus tak mampu perangkap patogen, maka terjadilah Asma..

๐Ÿ‘‰๐Ÿฟ Jus gastrik - membunuh mikroorganisma yang masuk ke dalam perut. Jika ada mikroorganisma pada makanan, jus gastrik yang bersifat asidik akan bunuh mikrob tu..

๐Ÿ‘‰๐Ÿฟ Air mata, peluh & air liur - antibakteria semulajadi di dalam badan kita

Sistem pertahanan yang kedua:- 

๐Ÿ‘‰๐Ÿฟmelibatkan sel-sel darah putih memainkan peranan untuk menghalang dan membunuh patogen. Jika sel pertahanan pertama dah berjaya dilepasi patogen, maka sistem pertahanan kedua akan memainkan peranan bunuh patogen. (Patogen; Virus dan bakteria).


Sel darah putih tidak boleh detect Patogen yang masuk ke dalam badan. Yang boleh detect ialah Interferon.

Interferon akan bagi signal kepada sel darah putih bahawa Patogen masuk di dalam badan dan membuatkan sel darah putih bertindak seperti askar untuk membunuh patogen yang masuk



Sunday, January 24, 2016

JALAN-JALAN HUJUNG MINGGU


Teringin nak makan Paeh Patin Mabiq, tapi jauh sangat, usha2 FB rupanya ada Mabiq KL; Patin On Board di Rasta TTDI, jam 11.30 pagi buka, jam 11.30 juga kami sampai. Memang sedap. Siap tapau lagi untuk dijadikan menu esok. 


Balik hantar lauk masuk freezer, kami sekeluarga sambung jalan. Suami bawa jalan ke Banting. Singgah kerepek Houz. Wah wah wah, tengok semua kerepek terliur. 


Amboi.. Tangan masing2 dah capai kerepek nampaknya. 


Tadaaaa.. Tu diaaa makan semua ni memang boleh buat jadi SADO. 


Tak habis di situ, suami bawa makan sotong bakar di Pantai Morib pula. Sedap amat. Rangup. Sosnya pedas manis. 

Ini pula tauhu bakar. Pun sodap yang amat. Rangup, dihidang bersama sengkuang dan timun. Nyum.. Nyum.. Kalau pergi Pantai Morib, singgahlah ye. 




Dah macam siput sedut budak2 nikan.. Hehe. Suka betul diorang ni. 

Belum habis di sini perjalanan kami. Ingatkan dari pantai Morib terus balik, rupanya suami bawa ke Shah Alam pula. Cari nasi Ayam Penyet Wong Solo


Menu wajib ke Wong Solo. 

Menu tambahan, sotong celup tepung dan empal sapi. 

Selesai makan, baliklah kami ke rumah di USJ. 

USJ-Damansara-USJ-Banting- Morib-Shah Alam - USJ

Alhamdulillah jalan2 macam ni pun dah seronok. Esok CUTI!!! Bolehlah rehat di rumah sahaja sambil menikmati Paeh Patin. 

Thursday, January 21, 2016

Korang Tahu Tak? Zinc Bukan Vitamin


Korang tau tak? 


Zinc ialah Mineral, bukan vitamin.  

Mineral diperlukan dalam kuantiti sikit tetapi kesannya kepada badan kita sangat besar.



Thursday, December 31, 2015

SET LENGKAP IBU HAMIL


Assalamualaikum dan selamat pagi. Di atas ni ialah set lengkap ibu hamil. Hari ini hari terakhir promo YES Pack daripada Shaklee. Belian 1 set lengkap ni anda layak dapat diskaun 5% dan jika anda register ahli, layak dapat bonus lagi 5% tau. Jimat berganda-ganda. 


Best ke best?

Apa yang akan anda dapati apabila amalkan set ni?

  • Hemoglobin naik
  • Imunisasi ibu dan kandungan tinggi
  • Mencegah keguguran berulang
  • Menguatkan rahim
  • Mengelakkan anemia
  • Mengelakkan krem kaki
  • Menguatkan tulang ibu dan kandungan
  • Mencegah kecacatan saraf dan tulang bayi
  • Membuat anak di dalam kandungan lebih bijak berbanding bayi-bayi lain
dan banyak lagi.

Nak petua naikkan Hemoglobin?

Whatsapp saya ye.

0133570906
0133570906
0133570906
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...