Pages

Thursday, January 31, 2013

Tandem Nursing

Semalam 30/1/2013 Widad genap 2 tahun.. Masih menyusu dan tandem nursing dengan baby dalam perut umi dia ni.. Orang2 tua dah bising minta hentikan penyusuan.. Hehehehehe..

Tandem nursing bukan tak boleh... Boleh.. Tengok situasi si ibu.. Kalau pernah ada sejarah keguguran memang dinasihatkan berhenti.. Tapi kalau tak ada, dan makan minum boleh telan tanpa mabuk yang kritikal, Hemoglobin cantik, tekanan darah cantik, jadi ia tak ada masalah.. Boleh teruskan.. Dan hari tu bila berbual2 dengan seorang doktor, pada awal kehamilan hormon progesteron(kalau tak silap saya, kalau salah minta betulkan ye) meningkat dan susu akan berkurangan sendiri.. Sebab hormon ni berfungsi untuk kuatkan rahim supaya tidak berlaku keguguran..

Dan selepas beberapa minggu hormon Progesteron tersebut akan menurun sendiri dan susu akan kembali ada semula.. (Tak akan jadi banyak sama macam tak pregnant).. Nak pump tu tak sesuai dahlah.. Setakat nak bagi 'direct feeding' tu tak jadi masalah..

Kebetulan Umi Widad ni tak tahupun mengandung pada awal2 kehamilan hari tu memang menyusu macam biasa.. Dan suplemen Shakleepun memang diamalkan.. Jadi tak ada apa yang perlu dirisaukan i.Allah..


Sekarang Widad dah kurang menyusu tapi banyak makan.. Umi bagi Meal Shakes, Omega guard dan Vitamin C.. Tiap-tiap hari..

Dan rasanya dia akan berhenti sendiri menyusu ni sebab dah makin besarkan.. Dan lama2 susu ni akan hilang rasa dan kuantiti.. Waktu tu dia akan tolak..

Dekat bawah ni suplemen yang Umi dan Widad amalkan.. Tiga-tiga dapat, umi dapat, baby dapat, Widadpun dapat..


Suplemen Umi (Pregnancy Set)

 
 Suplemen Widad dan Ainan



Anak sihat ibu bahagia.. Dua2 sihat..Amiin..


----------------
Nak order apa2 hubungi 
Ummu Ainan 
Shaklee ID867161
0133570906

Monday, January 28, 2013

Petua Nasi Lemak Turun Dari Langit

Inilah petua ilmu 'panggil nasi lemak turun dari langit'....
  •   Apabila ada benda tak kena, diam sahaja, jangan komplen.
  •   Apabila dia start enjin kereta, jangan tanya nak ke mana?
  •   Apa sahaja yang dia cakap, katakan 'setuju'.
  •   Apa sahaja dia buat, katakan 'saya suka'.
  •   Apabila dia balik lambat, jangan tanya 'kenapa'.
  •   Apabila dia out-station, jangan tanya bila nak balik.
NOTA: Ini ilmu turun-temurun perempuan Jawa!


Rahsia ini dibawakan khas untuk anda oleh Puan Ainon Mohd

Thursday, January 3, 2013

Bagimana Advanced Joint Health Berkesan?


1. Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia:

>> Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan

Diguna secara tradisional dalam perubatan Ayurvedic (>5000 tahun) untuk merawat osteoarthritis & rheumatoid arthritis.
Ekstrak Boswellia - gum resin daripada pokok Boswellia serrate.
AKBA (Asetil-Keto-Beta-Boswellik Asid
>>Asid boswelia yang paling berkesan
>>Agen anti-radang semulajadi
>>Menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi
2. Bertindak sebagai Kusyen 
Ekstrak jagung:
>>Membantu mengekalkan tulang rawan  
Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Namun, semakin tubuh menua, jumlah glukosamina yang dihasilkan oleh tubuh semakin merosot. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Dan lagi, kajian bertahun-tahun, juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa panjang.
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat
Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C
>> Nutrien penting dalam kesihatan sendi
Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.  


-----------------------
Ummu Ainan 
Shaklee ID 867161
0133570906

 

Wednesday, January 2, 2013

Promo Januari 2013 - Advanced Joint Health


Apa yang menarik tentang Advanced Joint Health Tablet?
  • Menyokong Keselesaan Sendi
  • Meningkatkan Kesan Kusyen 
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat
Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahn berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah Formula sayur-sayuran 100%.

--------------------
Promosi Januari
Buy 6 Free 1
atau beli berapapun yang anda mahukan untuk mendapatkan harga diskaun hebat bulan ini.

---------------------------
Ummu Ainan
Shaklee ID 867161
0133570906