Pages

Monday, June 24, 2013

Sarapan Berkhasiat untuk Otak Cerdas dan Ligat

Pencapaian Persekolahan

Kajian bagi korelasi di antara sarapan pagi dan pencapaian di sekolah menunjukkan "kanak-kanak yang mengambil sarapan pagi sebelum ke sekolah mendapat keputusan yang lebih baik di dalam mata pelajaran matematik dan cepat membaca serta mempunyai daya tumpuan lebih lama dan bersikap lebih sopan".


Sarapan dengan Meal Shakes setiap pagi
Bagaimanakah pengambilan sarapan pagi memberi kesan kepada pencapaian kanak-kanak di sekolah secara keseluruhannya?

• memberikan tenaga yang diperlukan untuk memulakan persekolahan.

• menghilangkan simptom rasa lapar seperti sakit kepala, lesu, mengantuk dan longlai.

• membantu mereka untuk berfikir lebih cepat apabila membuat kerja-kerja sekolah dan bertindak atau menjawab pertanyaan yang diutarakan guru dengan lebih cepat.

• meningkatkan pencapaian berfikir.

• menghindarkan perasaan panas baran dan cepat marah.

• membantu mereka untuk tidak "berkhayal" semasa di dalam kelas.

• membuatkan mereka lebih tenang dan kurang menggelabah.

--------------------
Untuk tempahan
Hubungi Ummu Ainan
Shaklee ID 867161

Saturday, June 22, 2013

Tolong.. Susu ibu merudum.. Punca dan cara atasi

1. Ibu gagal mengamalkan konsep Demand & Supply.

Rata-rata ibu gagal memberi rangsangan secukupnya kepada badan untuk menghasilkan susu. Rangsangan ini melalui bayi ‘direct feed’ atau pump. Ini antara beberapa kesilapan yang para ibu lakukan.

Pump tak konsisten atau jarak masa antara sesi pump terlalu jauh. Ibu digalakkan untuk pump 2-3 jam sekali supaya badan sentiasa dirangsang untuk hasilkan susu. Kurang rangsangan maka kuranglah supply.
Pump bila breast penuh atau breast bengkak. Ini is BIG NO NO! Jika ibu pump bila breast dah penuh atau bengkak, badan ibu akan memberi signal kepada otak bahawa baby tak perlukan banyak susu. Jadi automatic otak akan suruh badan kurangkan penghasilan susu. Jika cara ini dibuat berterusan, ya susu memang drop.
Pump suka hati bila boleh. Saya galakkan ibu buat jadual pump ikut masa terluang ibu itu sendiri sebab perjalanan penyusuan setiap ibu berbeza. Ikut jadual pump tu dengan konsisten. Kenapa? Supaya badan lama-lama terlatih dan faham bila perlu hasilkan susu. Bila pump tak konsisten production susu pun tak konsisten. Walaupun breast rasa lembik kena pump juga.
Pump bila susu keluar dan berhenti pump bila susu stop mengalir. Ini memang konsep yang salah. Ibu kena pump setiap breast minimum 20 minit untuk 1 sesi pump. Walaupun susu dah stop teruskan pump kerana di hujung mungkin ibu akan mengalami ‘let-down’ sekali lagi.


2. Keadaan ibu

Apa yang saya maksudkan dengan keadaan ibu?

Letih
Stress
Period
Sedang mengandung
Semua di atas juga menjadi punca susu merudum. Kenapa? Sebab penyusuan susu ibu ni sebenarnya berkait rapat dengan 2 hormon iaitu prolaktin (hasilkan susu) dan oksitosin (merangsang susu keluar atau dipanggil juga hormon gembira).

Dalam suasana yang betul dan ibu happy tak stress, hormone oksitosin ni di hantar ke otak untuk rangsang pengeluaran hormone prolaktin. Hormon prolaktin ni pula di hantar ke kelenjar susu. Hasilnya badan pun keluarkan susu. Jadi kalau ibu stress dan penat, hormone oksitosin ni pun kurang dirembes. Jadi kurang lah hormone prolaktin yang akhirnya membawa kepada kurangnya penghasilan susu. Akhirnya si ibu stress, dan makin stress makin merudum lah susu.

Bila mengandung ibu2 masih boleh menyusu iaitu tandem nursing. Tetapi ibu2 digalakkan tingkatkan dose suplemen kepada double. 
Apabila period, ibu banyak kehilangan kalsium yang mana mempengaruhi penghasilan susu kerana susu ibu mengandungi 40% kalsium. Untuk mengelakkan kemeruduman susu sewaktu peroid, digalakkan mengamalkan suplemen lalsium iaitu Ostematrix kerana ia mengandungi keseluruhan kalsium, magnesium, vitamin D dan mineral. 

3. Pengambilan air kosong tidak cukup

Ibu bf disarankan minum air kosong minimum 3L sehari. Kenapa? Sebab susu ibu komponen utamanya adalah air. Badan ibu juga perlukan air untuk sistem2 dalam badan berfungsi. Jadi bayangkan badan ibu sebagai kereta dan petrol sebagai air. Kalau kereta tak cukup petrol, kereta stop bergerak. Sama juga dengan badan ibu. Bila kurang air kuranglah susu terhasil.

4. Diet harian tidak seimbang

Nampak remeh tapi susu ibu adalah apa yang ibu makan. Kalau badan ibu sendiri kurang khasiat, dari mana pula badan ibu nak dapatkan khasiat yang cukup untuk hasilkan susu ibu? Jadi diet tu diet juga tapi pastikan pengambilan makanan harian itu seimbang.

5. Pump tidak sesuai

Ramai ibu yang mengadu pada saya bila pump rasa sakit tapi susu keluar sikit Sahaja. Punca utama adalah penggunaan pump yang tidak sesuai. Bila guna pump yang tak sesuai, suction kadang2 menyakitkan, pumping tak optimum dan hasilnya susu pun tak banyak diperah. Bayangkan 1 baju tak boleh fit dengan semua orang kan. Jadi sama juga dengan pump. Kesimpulannya kena cari pump yang sesuai dengan bentuk breast kita.

Personally saya galakkan ibu guna double pump. Kenapa? Sebab masa ‘let-down’, susu akan keluar dua2 belah breast. Jadi bila dua2 dirangsang serentak, hasilnya pun banyak. Bila guna single pump, biasanya sebelah dapat banyak sebelah lagi sikit.


Cara Untuk Banyakkan Semula Susu


1. Cari punca susu merudum dan atasi punca itu

Ibu kena renung balik apa punca susu tiba-tiba merudum. Jadual pump macam mana? Konsisten tak ikut jadual pump? Badan stress dan penat ke? Makan ikut sempat dan tak seimbang. Minum air manis tapi air kosong segelas je ke? Bila tahu punca senanglah nak betulkan balik. Kebiasaannya ibu kurang pump.

2. Lakukan Power Pumping dan Tandem Pumping

Power pumping ni teknik pump paling bagus untuk banyakkan susu sebabnya teknik ni paling serupa dengan baby ‘direct feed’. Caranya 10 minit pump, 10 minit rehat dan ulang sampai 1 jam. Lakukan setiap hari selama 1-2 minggu. Ini akan hantar signal ke otak bahawa baby perlu lagi banyak susu. Hasilnya otak akan suruh badan tingkatkan penghasilan susu.

Ayat biasa saya dengar macam mana nak pump kalau pump angin je? Ya memang betul awal2 kita pump angin je atau keluar sikit je. Tapi terukan juga sebab dari angin akan keluar titik dan kemudian menderu keluar susu tu. InsyaAllah kalau konsisten ibu akan Nampak hasilnya.

Ibu juga boleh cuba kaedah Tandem Pumping. Sambil anak ‘direct feed’ sebelah lagi tu pump. Memang berkesan sebab anak akan rangsang lagi sebelah untuk hasilkan susu


3. Sentiasa positif dan yakin

Bila susu banyak ibu happy. Bila susu sikit kena fikir positif dan syukur ada juga rezeki untuk anak. Itu Allah nak uji kita bersyukur tak masa susu tengah banyak. Kena yakin yang kita mampu beri anak susu badan sepenuhnya. Bagi yang pump di office tu, jangan bandingkan hasil perahan dengan orang lain. Sebab demand setiap anak tak sama.

Apa yang ibu perlu buat?

Pump dalam suasana tenang
Sebelum dan sambil pump lihat gambar anak. Kalau ada video tengok dan dengan suara anak, InsyaAllah lebih banyak dirembes
Jangan lihat hasil perahan sampai habis sesi pump
Jangan fikir berapa stok hari ini. Bersyukur dengan rezeki Allah
Mulakan sesi pump dengan doa, iringi sesi pump dengan zikir dan akhiri sesi pump dengan Alhamdulillah

4. Pastikan pengambilan air kosong cukup minimum 3L sehari dan pastikan nutrisi harian lengkap.

Bagi ibu yang rasa sukar untuk pastikan diet harian seimbang, pengambilan supplement alternative terbaik. Bagi yang tidak suka makan banyak jenis pil, anda boleh cuba Hot Produk kami iaitu ESP. 

Sumber : kredit

Thursday, June 20, 2013

Turun 20 kg dalam masa 4 bulan

Gempar-gempar.. Pengamal tegar ESP berjaya turun 20kg dalam masa 4 bulan.. 

Lepas minum ESP selama 4 bln nie lah hasilnya dr 68kg skg dh 48kg..
ESP mmg best

Semalam group WA Permata Freshie bincang-bincang pasal diet dengan protein.. 
Nak diet kena tahu asas penurunan berat badan.. 

Apa asasnya? Kalori defisit iaitu kurangkan pengambilan kalori harian. Orang kata ambil pil sekian-sekian boleh kurus?? Jangan percaya.. 

Ok, dalam sesi penurunan kalori harian pengambilan protein mesti dititik beratkan. Sebab apa??? 

'Protein bagus supaya tidak berlaku protein degradation daripada otot semasa berdiet, sebab tu ada certain orang dapat gout masa berdiet disebabkan masalah nilah, protein boleh juga tingkatkan metabolisme sebab otot dah kental gitu tak menggeleber, jadi lemak susah nak replace tempat tu bila dh kurus nnti- Itu ikut medical. 

Sebab tu digalakkan makan kerap tapi jumlah yang sikit, kurang lemak dan karbo supaya metabolisme badan meningkat

Skip meal memang tak boleh sebab metabolisme jadi rendah sebab badan terima signal yang kita tengah starvation.
Jadi kita replace meal.'(daripada Doktor Munirah)


Ada yang diet dapat GOUT???? Ooooohhhh nooooo.. 

Patutlah kakak kita ni boleh turun 20kg.. Amalkan protein ESP.. Pengambilan protein dalam diet harian mampu memelihara otot.. Badan tak kecut, lemak hilang.. 
Dietpun bukan YOYO-DIET. Habis diet berat naik 2kali ganda sebab metabolisme dah turun. 

Ok...anda ibu menyusu dan nak turunkan berat badan?? Saya syorkan ESP ni.. 

Harga? Murah sangat-sangat.. Tahan 2 bulan... 
Apa-apa boleh roger; 
-------
Ummu Ainan
Shaklee ID 867161

Risau

Kebanyakan manusia dilanda kerisauan dan kebimbangan...


1. Risau pasal kerja
2. Risau pasal anak
3. ...Ada yang risau pasal apa yang jiran mereka fikirkan....



Malah ada kawan-kawan kita yang suruh - "Kita harus risau" pasal sesuatu....



Tapi merasa risau/bimbang terhadap sesuatu adalah tiada berfaedah - ia melahirkan air liur beracun, membuka pintu untuk melayan bisikan syaitan untuk menakut-nakutkan kita dengan segala bayangan... "Jika itu... Jika ini... apa yang bakal berlaku..."



Ingatlah hidup ini tidak mungkin seperti garisan ufuk - kita akan jatuh sakit, kemalangan berlaku, ditimpa masalah kesempitan duit - namun semua ini tidak patut dijadikan alasan untuk hidup dalam kebimbangan.
Apabila krisis datang, hadapinya sejenak sahaja, ambil satu langkah kecil demi langkah kecil, jika 24 jam terlalu panjang, tempuhi 5 minit.... 



Kebimbangan ini sama seperti keadaan kita perlu melintas sungai besar melalui satu titi kecil... sekiranya mata kita memandang jauh ke seberang sungai, kita terasa bimbang kita akan jatuh ke sungai semasa menyeberangi titi tersebut.... 



Orang yang merasa bimbang akan dirinya akan membayangkan apa yang berlaku sekiranya beliau jatuh ke sungai... ada yang terfikir sungai ini ada buaya... bimbang kepada kedalaman air... bimbang kalau jatuh terkena besi, akan luka dan mati... jika mati, siapa yang nak jaga anak, ibubapanya... dan segala jenis bayangan yang menakutkan.



Orang yang menangguhkan bimbangnya, mereka akan fokus mata dia pada langkah seterusnya satu persatu melintas titi tanpa melihat ke seberang... akhirnya dia akan berjaya melintasi titi tersebut tanpa ada masa untuk merasa bimbang, kerana segala tenaga dan fokus dia diberikan kepada pada langkah kecil seterusnya semasa menyeberangi titi.



Sama juga menghadapi kemelut kehidupan, kita akan hancur sekiranya kita memberikan lesen kepada bisikan syaitan untuk membawa minda kita ke masa depan dengan pelbagai bayangan yang menakutkan seperti orang yang berdiri di tepi sungai membayangkan segala kemungkinan semasa naik ke titi. 



Apa yang perlu dibuat untuk mengatasi masalah risau/bimbang pintu ke gangguan bisikan syaitan?
Tangguhkan dahulu. Tangguh kebimbangan kita.



Buat sesuatu dulu (lintas titi dengan langkah pertama), tangguh bimbang kita. Jangan dok bimbang, bingkas bangun dan pergi buat sesuatu untuk selesaikan masalah yang ada.



Untuk hindar daripada menghabiskan masa dalam bimbang dan risau, hiduplah dalam keadaan semasa. Buat segalanya yang kita mampu hari ini, dan biar esok untuk hari esok.



Lihatlah kembali kehidupan kita, tanyalah diri, apakah ada situasi yang anda pernah tidak berjaya lalui sehingga hari ini? Tidak kan? Kerana kalau ya, anda tidak mungkin dapat mem-baca mesej ini. 



Sesungguhnya kita mampu menghadapi keadaan semasa, hanya masa depan bayangan minda saja yang mengacau kita.



Sekadar berkongsi motivasi. SENYUM dan ingat Allah selalu.

-Kredit Tuan Ibrahim Tuan Man-

Tuesday, June 18, 2013

Kurangkan Jaundice Bayi Anda

Cara mengurangkan demam kuning kepada bayi baru lahir semasa ibu mengandung :

1. Jaga kesihatan semasa mengandung terutamanya apabila telah masuk trimester ke-3. Dapatkan rehat yang cukup, amalkan pemakanan yang baik dan makan pil yang diberi oleh doktor. Kelahiran bayi pra matang antara faktor berlakunya demam kuning.

2. Elak menggunakan ubat untuk bersalin. Cuba bersalin secara semula jadi. Bincang dengan doktor berkenaan penggunaan ubat untuk bersalin. Penggunaan ubat semasa bersalin antara faktor penyebab demam kuning.

Bersalin

Keperluan yang diperlukan (dengan beranggapan si ibu berada 1-3 hari sahaja di hospital) : 

Untuk ibu : 
1. Tuala - untuk mandi
2. Seluar dalam (2 helai) - dipakai selepas bersalin
3. Baju - (1 pasang) - dipakai selepas bersalin
4. Handphone
5. Buku
6. Buku Kesihatan Ibu 

Makanan - pihak hospital akan sediakan (tapi biasanya ada gak bawa bekal sedikit dari rumah)
Pakaian - pihak hospital akan sediakan, semua ditanggalkan kecuali pakaian hospital sahaja ada kat badan.

Untuk bayi : 
1. Pampers saiz newborn
2. Tisu basah (baby wipers)
3. Tuala untuk balut badan bayi
4. Baju bayi lengan panjang/pendek (sepasang)
5. Sarung tangan dan kaki bayi

Secara asasnya itu sahajalah yang dibawa ke hospital. Bawalah ikut keperluan. Jika rumah berdekatan dengan hospital dan mudah untuk ahli keluarga berulang-alik, bawa 10 item di atas pun dah cukup. Jika keadaan menyebabkan si ibu atau bayi perlu berada lebih lama, barangan tambahan boleh dibawa kemudian.

Monday, June 17, 2013

What U Give U Will Get Back

Alhamdulillah bangun pagi ni rasa sedikit kebah demam selsema.. Semalam kuarantin diri seorang diri dalam satu bilik sebab takut anak-anak jangkit demam umi bila tidur dalam bilik air cond..

Tapi sebelum tidur chew vitamin C 3 biji.. Nutriferon 1 sachet air 500-600ml kot.. Memang banyak air nak galakkan recovery yang cepat.. 

Ok berbalik kepada tajuk asal semalam adalah hari bertemu 'anak-anak' dan cicit Shaklee.. Kalau ikutkan badan tak sedap rasa sebab tekak start perit tapi dalam Shaklee ni 'hidup untuk memberi' tu lebih.. 

Ada PASSION di situ.. Melakukan sesuatu tanpa dipaksa.. Awal-awal join setakat 1-2 kekangan kira cancel teruslah sebab ia berkaitan dengan menerima bukan memberi.. 

Sekarang saya bergelar Coordinator sedikit sebanyak ciri-ciri kepimpinan mula meresap dalam diri.. Sikit demi sikit dipupuk.. Ia tak datang sehari dua.. Perasaan memberi kepada anak cucu cicit Shaklee tu lebih sebab nak mereka rasa rasa apa yang saya rasa.. 

Terima kasih kepada kak Cery sebab anjurkan kelas ni secara PERCUMA di ofis baru beliau.. (Terbayang bila income
saya dah stabil akan tubuhkan ofis khas untuk anak cucu cicit di bawah saya senang untuk buat kelas dan training 'FREE'.. Terima kasih juga kepada kak Dila yang memberi sokongan selama ni.

Hala tuju dalam Shaklee ni makin jelas.. Seolah-olah nampak satu-satu jalan dan kejayaan di hadapan.. Sebab apa?? Sebab sistemnya semua orang mampu buat.. Step by step.. Tidak perlu modal puluhan ribu.. Tidak perlu buat loan.. 

Seperti biasa ia hanyalah sekeping hati yang cekal.. Hanya ikut apa yang 'mak nenek moyang' buat.. Duplicate.. Usah dipertikai.. Maka kejayaan bakal dimiliki.. 

Gambar sesi training 16 Jun 2013


Gambar saya bersama anak-anak dan cicit Shaklee. 





Kelas atau training ni last kot sebelum saya bersalin ni.. Semalam hati sungguh cekal keranamu anak-anak cucu cicit.. Lepas-lepas ni akan banyak lagi sesi sharing.. Sayapun dah nampak jelas macam mana nak train keturunan ni.. Bolehlah start sendiri lepas ni i.Allah.. 

P/S: kelas yang mesra ibu dan anak.. Bawalah nak bawa anakpun.. Tanpa anak-anak siapalah ibu bapa ni kan.. 



Wednesday, June 12, 2013

Testimoni: Dermoid Cyst Kecut dengan GLA Complex

Tajukkkkk... Macam GLA tu je yang buat Cyst tu kecut... Hehehe apa-apapun
GLA sebagai ikhtiar. Penyembuh yang buat kecut tu semua kerja Allah.. 

Kita berusaha Allah tentukan.. Betul tak?

Semalam tiba-tiba terbayang seorang kawan ni... Tup-tup dia pm bagitahu Cyst yang pada mulanya 7cm dah mengecut kepada 5cm.. 2cm dah kecil.. Siapa sangkakan.. Hanya amalkan GLA Complex 2 bulan. 

Masalah-masalah kewanitaan ni banyak berkait dengan hormon. Jadi GLA complex bantu mengawal atur semula hormon.. 

Ada yang bertahun tak period akhirnya period kembali (yang ni bukan kes menopous, muda lagi dan nak anak) 

Ada yang darah haid berketul-ketul keluar.. Yang ni tak tahulah sebab apa.. Rahim tengah dicuci agaknya.. 

Ada yang period tak henti-henti bila ambil
GLA stop terus darah tu.. Pendek kata macam-macam dah saya jumpa.. 

Ok, tengok dulu testimoni ni ye; 

        Dermoid Cyst 7cm ---> 5cm

 Suplemen untukmu wanita; GLA COMPLEX. 

Itu sahaja coretan hari ini.. Sharing is caring.. Anugerah yang tidak ternilai terhadap insan-insan di luar sana apabila diri ini dapat membantu mengubah taraf kesihatan dan taraf kehidupan mereka.. 

-------
Nak order? 
Tuan Nurul Ain binti Tuan Ismail
Shaklee ID 867161

Monday, June 10, 2013

National Conference Shaklee

Berlalulah sudah National Conference 2 hari lepas 8 Jun 2013.. Semua yang berlaku terasa seperti mimpi..

Eh eh saya salah seorang Star Achiever ke?? Dapat 2 award lagi.. 

1 Car Bonus
1 Business Growth New Rank Achiever

Siapa sangka.. Awal-awal dulu ia hanyalah mimpi tapi sekarang jadi kenyataan.. Jadi jangan pernah sesekali untuk takut bermimpi...
             Kunci kereta dan Trofi

Anugerah ni bukan untuk saya seorang tapi juga untuk suami saya yang banyak memberi sokongan.. 
Insan yang paling bahagia bila hari anugerah anak-anak terutama si Ainan.. Suka betul dia.. 

Dalam Shaklee sesiapa sahaja boleh bermimpi tak kira siapapun anda.. 
Anda tak perlu jadi kaya dulu untuk buat pinjaman untuk join Shaklee.. Tapi memadai membawa sekeping hati yang kental dibawa bersama-sama semasa menguruskan bisnes Shaklee..

Bersama The Best Leader di Malaysia Presidential Master Shareeza@ Kak
Cery.. Dan 'anak-anak' Shaklee saya yang banyak membantu di sebalik kejayaan saya dan mereka bakal dapat apa yang saya dapat sekarang. Ameen.. 

Trofi tu saya idamkan dari tahun lepas masa mula-mula join lagi.. Tak kira macam mana sekalipun saya MESTI dapat satu Trofi.. Akhirnya... Dapat genggam juga.. (Dah sarat ni.. 32 minggu mengandung anak ketiga.. Rezeki baby umi)

       2 gadis cilik yang Excited dengan
            Kunci Car Bonus umi

Malam National Conference dapat Dinner Free daripada Shaklee khas untuk penerima anugerah.. Banyaknya menu sampai tak muat perut nak isi.. 

       Dinner di Sunway Resort & Spa

Alhamdulillah syukur yang tidak terhingga dan masih 'speechless'.. 
Perjalanan belum terhenti di sini.

Lagi 4 gunung saya perlu melangkah untuk menuju Master Shaklee.. 

I.Allah selewat-lewatnya bulan 3 tahun depan.. Ameen.. Kalau leader-leader mampu, saya juga mampu.. Dan anda juga mampu.. 

Sekian.. 

-Ummu Ainan-

Thursday, June 6, 2013

Kelebihan Meal Shakes untuk Anak Anda

☆ 7 sebab Meal Shakes penting untuk anak anda...!!
➀ Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk bina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
➁ Kaya dengan Protein yang membantu menyihatkan sel-sel.
➂ Mengandungi Vitamin A, C, E, Zink, selenium sebagai anti-oksidan.
➃ Mengandungi lengkap Vitamin B-Complex, zat besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat.
➄ Kaya dengan serat larut yang membantu menyingkirkan lemak berlebihan daripada kolon dan perut.
➅ Minuman perisa multivitamin perasa Vanilla yang lengkap, tanpa pewarna dan gula tiruan.
➆ Lengkap dengan 24 jenis Vitamin dan Mineral.


Tak sempat sarapan? Hanya 1 cawan minuman beserta Meal Shakes sudah mencukupi untuk anak dan anda. 

Mari ikuti apa kata mereka; 
Testimoni 1:-
Testimoni pengguna Meal Shakes. Credit to Puan Shekien.

"assalamualaikum sume.....

sblm nie sy bkongsi ttp tahap kesihatan ank sy bila menggunakan mealshake....
tapi rini sy nk kongsi bsama anda sume tahap tumbesaran ank sy....

mcm yg sy katakan sblm nie ank sy kerap sakit so brt dia mmg agak kurang memuaskn....umr ank sy adlh 2 thn spt pd carta yg anda lihat berat ank sy mmg menurun....

(maaf klu carta krg terang).... rini ank sy timbang berat dia pun dh hampir ke garisan putih....

pada 27/6 ank sy timbang berat dia adlh 9.1kg tp pd arini naik pd 9.5kg....
srnk rs bila berat dia hampir ke garisan putih....
alhamdulillah skg nie kesihatan dia pun dh btambah baik.......
sehingga skrg sy masih lg menggunakan mealshake.....
doa sy semoga ank sy bertambah sihat n aktif....amin"

Setiap ibu pasti ingin berikan yang terbaik untuk anak2.. 

Apa kata kita berikan mereka minuman berkhasiat.. 

'Anak sihat ibu gembira'

Testimoni 2;

Testimoni 3; 
Gambar testimoni pengguna Meal Shakes.. Akhirnya berat badan anak naik.. Lepas garis kuning.
Testimoni 4;
"Alhamdulillah..almost 2mth++ my alya consume mealshakes..so far tiada lg demam,makin berselera makan & tiada lg sensitive skin..thanks to mama Fazliana Jamil.."

Ainan; Anak sendiri menderita eczema di celah-celah pelipat lengan, kaki, leher..
Setelah setahun amalkan Meal Shakes, Omega dan Chewable Vita-C akhirnya kulit Ainan bebas eczema.. Alhamdulillah.. 

Banyak lagi testimoni lain.. Tungguuuuuuu....

-----
Meal Shakes promo.. Pembelian mana-mana suplemen bulan ini dengan Meal
Shakes FREE POSTAGE.. 

Hubungi Tuan Nurul Ain 
Shaklee ID867161

Sunday, June 2, 2013

Sarapan Segera Anak-anak

Saban hari makanan 'segera' semakin banyak diiklankan.. Bukan sahaja anak-anak tertarik dengan makanan tersebut, tetapi termasuk juga ibu-ibu..

Jika anak-anak selalu diberi makanan segera, bagaimana mereka mendapat khasiat setiap hari??? 

Meal Shakes dirumus khas untuk anak-anak dan dewasa yang sering terkejar-kejar setiap pagi kerana tidak sempat bersarapan. 

Minuman segera yang unik kaya dengan sumber vitamin dan mineral semulajadi khas untuk menampung kelompongan nutrisi harian. 

Hanya satu cawan setiap pagi sudah memadai untuk si anak yang sedang membesar. 

Jangan biarkan perut mereka kosong. Malah isilah sekurang-kurangnya minuman dengan tambahan satu sudu Meal Shakes.

----
Hubungi Tuan Nurul Ain binti Tuan Ismail
Shaklee ID 867161